Τρίτη, 30 Απριλίου 2013

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΥΣ DEMON PRAYERS ΣΤΟ METAL VIEW

Οι Demon Prayers,μια νέα thrash metal μπάντα από την Λαμία,έχοντας κυκλοφορήσει το πρώτο τους EP,είπαν λίγα λόγια στο Metal View και ιδού,αυτούσια τα λόγια του frontman του σχήματος,του Alex.

-Καλησπέρα,ποιοι είναι οι Demon Prayers?

Καλησπέρα! Οι Demon Prayers είναι μια Thrash Metal από την Λαμία και δημιουργήθηκαν το 2009 απο τον drummer μας Στέλιο, τον πρώην κιθαρίστα και τον μπασίστα μας. Τωρα τα μέλη είναι ο Αλεξ bass/vocals o Πάνος Lead Guitar/back vox, Βασίλης κιθαρα και Στέλιος στα Drums. Υπήρξαν και 2 άτομα στην θέση της κιθάρας τα οποία όμως εχουν αντικατασταθεί.


-Πως και έχετε διαλέξει το Demon Prayers για όνομα της μπάντας?


Ψάχναμε να βρούμε ένα ευκολομνημόνευτο όνομα που να θυμίζει όμως τις παλιές εποχές του Thrash. Συμφωνήσαμε όλοι λοιπόν πως αυτό ήταν τo όνομα που θέλαμε και μας ταίριαζε.

-'Eχετε κυκλοφορήσει πρόσφατα ενα ΕΡ με τιτλο "Μorbid Τerror" που εγιναν οι ηχογραφησεις? και τι διαφορες θα βρει ο ακροατης σε σχεση με το demo σας?

Το EP το ηχογραφήσαμε το καλοκαίρι του 2012 στο Made In Hell Studio στην Αθήνα μαζίμε τον David Prutend ο οποίος μας βοήθησε πάρα πολύ τόσο στις ηχογραφήσεις όσο και στο αποτέλεσμα το οποίο ειναι αρκετά ικανοποιητικό. Όσο για τις διαφορές που θα βρει κανείς στο Demo ειναι εμφανείς και απο το συνθετικό μερος και απο θέμα παραγωγής το οποιο δεν εχει καμιά σχέση με αυτή απο το EP. Δουλέψαμε περισσότερο, προσέξαμε καλύτερα τον ήχο και πιστεύουμε πως θα το καταλάβει όποιος το ακούσει!


-Είστε ευχαριστημένοι απο το τελικό αποτέλσμα ή θα θέλατε να διορθώσετε κάτι ακόμη?

Είμαστε αρκετά ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα το οποίο βγήκε καλύτερο απ'ότι το περιμέναμε. Θα θέλαμε βέβαια να διορθώσουμε κάποιες λεπτομέρειες, αλλά αυτά τα αφήνουμε για το Full-Length μας.


-Ποιος ειναι αυτός ο νοσηρός τρόμος? στιχουργικά πιάνεστε από θέματα πολιτικής,θρησκείας και κοινωνίας όπως οι περισσότερες thrash μπάντες ή και με άλλα θέματα?


Ο νοσηρός τρόμος για τον οποίο μιλάμε ειναι ο τρόμος ο οποίος προκαλείται απο τους αγανακτισμένους ανθρώπους οι οποίοι δεν αντεχουν αυτή την καταπίεση απο καποιους που ειναι σε ''ανώτερες θέσεις'' και δείχνουν το μίσος τους μέσα απο αυτό. Όσο για τους στίχους μας, καταπιανόμαστε πιο πολυ με θέματα κοινωνικοπολιτικά και ειναι ενα μείζον θεμα τη σήμερον ημέρα .


-Σκέφτεστε να κυκλοφήσετε στο κοντινό μέλλον κάποιο full-length album?

Είναι στα άμεσα σχέδια μας. Σκεφτόμαστε να ξεκινήσουμε το καλοκαίρι να ηχογραφούμε αλλά δεν είναι τίποτα σίγουρο ακομη.


-Ποια είναι τα μουσικά σας πρότυπα και στο thrash αλλά και γενικότερα στο metal?

Σαν μπάντα απο την Thrash σκηνή μας αντιπρωσοπεύουν και ειναι σαν πρότυπα οι Kreator Exodus, Sodom, Sepultura, Spider Kickers κ.α. Τώρα πέρα από το Thrash, οι Hatebreed, Dying Fetus, Obituary Aborted και πολλές άλλες.

-Θα θέλατε να μας πείτε ελληνικές μπάντες που αγαπάτε είτε παλιές και γνωστές είτε καινούριες και ανερχόμενες ..

Suicidal Angels οι οποίοι ειναι ίσως από τις πιο πετυχημένες Ελληνικές μπάντες, Released Anger, Exarsis,Endless Revovery,Exordial,Malicious Silence, Inveracity και Mass Infection .

-Υπάρχουν προβληματα στα συγκροτήματα που βρίσκονται στην επαρχία και αν ναι ποια είναι αυτα?

Είναι αρκετά δύσκολο διότι δεν υπάρχουν πολλές ευκαιρίες και μέρη να παίξει κανείς Live και αν θες να πας σε κάποια άλλη πόλη ειναι τα έξοδα αρκετά. Προσπαθούμε όμως να κλείνουμε Live όπου μπορούμε και γενικώς το ''κυνηγάμε'' γιατι μας αρέσει αυτό που κάνουμε.


-Πόσο σημαντικό είναι για μια μπάντα να κάνει συχνά Live?

Είναι πολύ σημαντικό διότι η μπάντα κερδίζει όλο και περισσότερη εμπειρία, είναι σε εγρήγορση και χτίζει σιγά σιγά το κοινό της. Είναι ο καλύτερος τρόπος να προωθείς τη μουσική σου αλλά και το όνομα του γκρουπ σου, παίρνεις συμβουλές από πιο έμπειρα άτομα (αν υπάρχουν) και μπορείς ακόμη και να εμπνευστείς από τα κομμάτια των άλλων συγκροτημάτων.


-Έχετε κάποιο κοντινό Live τώρα αυτον τον καιρό?

Έχουμε ενα Live στο 7Sins στις 12 Μαιου με τους Plague,Biotoxic Warfare, Benefactor Decease, Exordial και Sarcastic Obedience.


-Τι θα συμοβουλέυατε ένα παιδί που θέλει να ξεκινήσει μια μπάντα?

Θα τον συμβουλεύαμε να κάνει πολλή υπομονή και να δουλέψει όσο περισσότερο μπορεί Αν κάποιος δημιουργήσει μια μπαντα για την πλάκα και να περνάει την ώρα του δεν χρειάζεται να δουλέψει τόσο αλλά αν το σκέφτεται επαγγελματικά είναι δύσκολη φάση και πρέπει να αφοσιωθεί στη μπάντα και να κάνει πολλές υποχωρήσεις. Όμως είτε το κάνει για την πλάκα του είτε επαγγελματικά το σημαντικότερο ειναι πως πρέπει να το γουσταρει .


-Το ΕΡ σας "morbid terror" από που μπορεί να το προμηθευτεί κάποιος που ενδιαφέρεται?

Όποιος θελει να προμηθευτεί το EP μας μπορεί να στείλει μήνυμα στη σελίδα της μπάντας μας η στα μέλη του συγκροτήματος.


- Αυτά από εμάς ο επίλογος δικός σου..

Ευχαριστούμε πολύ που μας δώσατε την ευκαιρία να πούμε 2 λόγια για εμάς και το EP μας που βγήκε πριν λίγο καιρό και να ευχαριστήσουμε ολους τους φίλους και fans μας για το Support τους. Καλή συνέχεια στη σελίδα σας και ελπίζουμε να τα ξαναπούμε ,αυτή την φορά για το Full-Length. Thrash!


Για το Metal View:Γιάννης Χ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: