Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2015

Aetherian - Tales of our Times (EΡ Review)

Είναι πολύ θετικό να βλέπεις ελληνικά νέα συγκροτήματα να ξεφεύγουν από τα στενά όρια της κλασσικής μέταλ εγχώριας σκηνής και να φτιάχνουν αυτό που ονομάζουμε καλή μουσική. Ένα από αυτά τα συγκροτήματα είναι οι Aetherian. Με βάση την Αθήνα, ο Πάνος και ο Άγγελος δημιουργούν melodic death metal κομμάτια ικανά να τους κατατάξουν υψηλά στη λίστα με τα δυναμικότερα ανερχόμενα συγκροτήματα. Ακούγοντας το EP "Tales of Our Times", ξεχνάει κανείς ότι αυτό αποτελεί δημιούργημα δύο μόνο ατόμων. 

Το ΕΡ έχει την εισαγωγή που θα έπρεπε να έχει, το "Whispers in The Wind": μελωδίες από ακουστικές κιθάρες που μετατρέπονται σε έναν γλυκόπικρο μελαγχολικό τόνο μιας ηλεκτρικής κιθάρας και όχι μόνο. Περνάμε σε 4 κομμάτια το ένα καλύτερο από το άλλο. Δεν χρειάζεται αναλυτική περιγραφή τους, για να κρατήσουμε και λίγο το μυστήριο. Από τους εύηχους ψιθύρους του "As Seasons Pass" μεταφερόμαστε στο δυναμικό γύρισμα στο 4.34 του "For Those About To Fall" και από εκεί στο ομώνυμο του άλμπουμ τραγούδι "Tales of Our Times". Το ΕΡ ολοκληρώνει την εικόνα του με το "Dreary Voices", το μεγαλύτερο σε διάρκεια τραγούδι, το οποίο υπόσχεται με τον τρόπο του ότι σίγουρα θα υπάρχει συνέχεια σε αυτή τη μουσική πανδαισία.

Γενικότερα το ΕΡ "Tales of Our Times" είναι ένα συναισθηματικά φορτισμένο δημιούργημα, που σίγουρα θα σας αφήσει άναυδους. Αξίζει να υποστηρίξετε το συγκρότημα αγοράζοντάς το. Δεν πρόκειται να σας απογοητεύσει καθόλου. 

(8/10)

Lyric Video: 


Για το Metal View,
Χριστίνα Τσακίρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: