Σάββατο, 3 Μαρτίου 2018

Metal Chapters: Ένα βιβλίο επηρρεασμένο από το heavy metal


 Ένα πρωτοποριακό και ιδιαίτερο project, ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει μέσα στον Μάρτιο από τις εκδόσεις Πηγή, ενώνοντας το heavy metal με τη λογοτεχνία και τη φαντασία.

Φωτογραφία του Marios Dimitriadis.
Συγκεκριμένα, το Metal Chapters είναι ένα project (βιβλίο και CD) που συνδυάζει την λογοτεχνία του φανταστικού με το heavy metal.

 Οι συγγραφείς Μάριος Δημητριάδης και Γιώργος Δάμτσιος ήρθαν σε επαφή με 10 ελληνικά metal συγκροτήματα και σε συνεννόηση μαζί τους έγραψαν από ένα διήγημα για κάθε τραγούδι που επέλεξαν οι μπάντες, βασισμένο στους στίχους. Συγκεκριμένα οι Rotting Christ ηχογράφησαν ένα τραγούδι αποκλειστικά για το project το οποίο θα κυκλοφορήσει μαζί με αυτό σε παγκόσμια αποκλειστικότητα.
 Επίσης στο project συμμετέχει ο παγκοσμίου φήμης συγγραφέας τρόμου Graham Masterton με μια δική του ιστορία για την οποία οι συγγραφείς έγραψαν ένα tribute song μαζί με τον κιθαρίστα Roger Rovento, στο οποίο συμμετέχουν μεγάλα ονόματα του ελληνικού Metal χώρου, Νικόλας Λεπτός - Φωνητικά (Arrayan Path/Warlord), Ioannis Anastassakis - (Σόλο) κιθάρα, Bob Katsionis - Σόλο πλήκτρα (Firewind, Serious Black, Outloud), Φραγκίσκος Σαμοΐλης- Ντραμς (Innerwish). Το mix και το master ανέλαβε ο Παναγιώτης Κατσαούνης στα P.K. Productions. Οι μπάντες είναι οι εξής: Rotting Christ, Nightrage, Suicidal Angels, InnerWish, Until Rain, Xelyruth, Sunburst, Emerald Sun, Nightstalker, Enemy Of Reality.

Δεν υπάρχουν σχόλια: