Πέμπτη, 24 Μαΐου 2018

LORDI-SEXORCISM (Album Review)

 Η ιδιαίτερη παρουσία των Lordi στον σκληρό ήχο είναι γνωστή. Πλέον 12 χρόνια μετά την παγκόσμια αναγνώριση τους μέσα από τον διαγωνισμό της Eurovision, που είχε λάβει χώρα στα μέρη μας, κυκλοφορούν το ένατο τους άλμπουμ. Το "Sexorcism" δείχνει με τον καλύτερο τρόπο ίσως, πως οι Φιλανδοί έχουν μια από τις πιο αμφιλεγόμενες μπάντες.
 Αποτέλεσμα εικόνας για lordi sexorcism


Και εκεί που ακούω τα hard rock riffs που ακολουθούν μετά την πληκτροφόρα, στοιχειωμένη εισαγωγή του ομώνυμου "Sexorcism", πιστεύω πως θα αλλάξει λίγο η γνώμη μου για την ήδη κλισέ και φαινομενικά άστοχη θεματολογία του δίσκου. Τελικά πέφτω έξω χάνοντας τις ελπίδες μου, καθώς οι μελωδίες ακολουθούν έναν cheesy δρόμο και οι στίχοι έχουν πραγματικά κακά λογοπαίγνεια. Χωρίς δυστυχώς να αλλάζει κάτι στιχουργικά, συνθετικά το 80s feeling του "Your Tongue's Got The Cat" αλλά και τα πιο σκοτεινά heavy περάσματα του "Romeo Ate Juliet", "The Beast Is Yet To Cum" (ναι οκ, λογοπαίγνειο 15χρονου καυλωμένου) και "Slashion Model Girls" δείχνουν την ποικιλία που υπάρχει στη μουσική του δίσκου.

Βέβαια υπάρχουν και πιο ατμοσφαιρικές στιγμές για τους βαμπιριασμένους σεξομανείς, όπως το "Polterchrist" και "Hell Has Room", ενώ το "Hot & Satanned" πέρα της προαναφερθείσας, σοκαριστικά άθλιας θεματολογίας, πρόκειται όντως για ένα  όμορφο και σωστά δομημένο κομμάτι που θυμίζει λίγο το παλιό ύφος των Φιλανδών. Το ήδη γνωστό, για όσους ακόμα ασχολούνται μαζί τους, "Naked In My Cellar" αντιγράφει το ύφος του Alice Cooper, όχι μόνο μουσικά αλλά ακόμα και στην ίδια τη φωνή του Mr Lordi, ενώ τέλος, έχοντας σχεδόν ξενερώσει με την πάρτη τους, έρχεται το "Haunting Season" που μπορεί να μου σχηματίσει ένα μηδίαμα, αφού είναι αρκετά καλό, με τα σόλο στα πλήκτρα και το ανάλαφρο hard rock ρυθμό του που ξεφεύγει αρκετά από το concept του γενικού συνόλου κλείνοντας σκοτεινά τον δίσκο με τις πέθνιμες καμπάνες του.

Ξέροντας πως οι Lordi δεν είναι γνωστοί για τη μουσική τους όσο για αυτό το τερατώδες attitude, εδώ αποφάσισαν να αναδειχθούν όσο περισσότερο μπορούσαν. Το γραφικό τους θέμα γύρω από το σεξ, ξεπερνάει τα όρια και συν τοις άλλοις o τίτλος μόνο εμπνευσμένος δe θα μπορούσε να θεωρηθεί. Χωρίς να θέλω να φανώ γκρινιάρης, τα λίγα θετικά που διέκρινα μέσα στο άλμπουμ τα ανέφερα, γιατί τα riffs και φυσικά τα keyboards σε κερδίζουν αμέσως. Παρόλα αυτά η νέα δουλειά τους μόνο αντιπροσωπευτική δε θεωρείται, δείχνοντας το shock rock στα χειρότερα του.

(6/10)

Γιάννης Χαρτζανιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: